Awareness

Security awareness.jpg

Telefoon van Microsoft support?

Hoe ga je om met 'Microsoft support' oplichters? Lees het hier en bekijk onze informatieve video.

Het gebeurt al een tijdje maar de laatste maanden zijn ze terug actiever geworden.  Je krijgt telefoon van een buitenlander, meestal met Indisch accent. Deze persoon beweert van Microsoft te zijn en vertelt je dat er een probleem is met je computer. Ze zullen dit samen met u oplossen en vragen een aantal handelingen uit te voeren.

Ga hier niet op in en neem een aantal zaken in acht:

  • Microsoft zal nooit iemand particulier opbellen in verband met Windows problemen.…

Lees meer

Awareness

Security awareness.jpg

Sextortion mails

Ben je door je mails aan het gaan, krijg je plots een vreemd bericht binnen. 'Hallo, ik heb compromitterende beelden van u via de webcam. Als je niet wil dat ik ze online zet, betaal je x bitcoin. O ja, ik weet ook dat je wachtwoord <xxx> is. Hoe ga je om met deze sextortion mails?

Wat nu?

Dit fenomeen is beter bekend al 'sextortion'. Oplichters sturen een mail om je af te persen met seksueel getinte beelden die ze openbaar gaan maken als je niet een pak geld overmaakt, meestal in bitcoin. Ze maken de mail zo dreigend mogelijk om een beter schrikeffect te bekomen en een hogere kans op succes. 

Wat betreft de mail kan je voor 90% gerust zijn. Die persoon heeft geen compromitterende beelden en zal deze dan ook niet online kunnen…

Lees meer

Awareness