Bent u bezorgd over uw huidige netwerkopstelling? Bent u in staat om aanvallen op uw netwerk te detecteren? Weet u welke applicaties binnen uw netwerk gebruikt worden?

Beveiliging

Hoe efficiënt is de beveiliging van uw netwerk vandaag? Doen malware of virussen de ronde? Worden er aanvallen gelanceerd naar uw infrastructuur?

Productiviteit

Welke internetbronnen worden gebruikt binnen uw onderneming? Welke social media, peer to peer en instant messaging? Specifieke applicaties?

Performantie

Hoeveel bandbreedte wordt er op welke tijdstippen gebruikt? Hoe kan uw netwerk geoptimaliseerd worden?

U krijgt een aantal inzichten mee waarmee u meteen aan de slag kan binnen uw eigen onderneming, zonder verdere verplichting. We vragen enkel een beetje van uw tijd, voor de rest zorgen we zelf

Waarom voor een health check kiezen?

 

Het internet is een belangrijk werkinstrument geworden voor elke onderneming. Dit brengt echter naast de vele voordelen toch ook enkele risico’s met zich mee:

 • Zijn de op internet gepubliceerde diensten zoals e-mail, web server voldoende beveiligd?
 • Zijn de klantengegevens voldoende afgeschermd?
 • Zijn de interne systemen in orde?

Veel kleine ondernemingen zijn hier vandaag niet of te weinig mee bezig. Het zijn echter niet enkel de ‘grote’ bedrijven die het doelwit zijn of worden van cybercriminaliteit. Verder is er ook de nieuwe wetgeving (oa. GDPR) die ondernemingen verplicht om meer naar de beveiliging van hun netwerk te kijken.

Het uitvoeren van een netwerkreview levert u een antwoord op volgende vragen:

 • Wat zijn de concrete risico’s binnen uw omgeving?
 • Wat zijn de belangrijkste pijnpunten?
 • Wat is de oplossing hiervoor?

Hoe gaan we te werk?

We volgen 5 stappen om onze health check uit te voeren:

 • Introductie van ons bedrijf.
 • Installatie van ons toestel.
 • Verzamelen van gegevens.
 • Opmaken van de rapporten.
 • Presentatie resultaten.

 

Introductie van ons bedrijf & installatie van ons toestel

Allereerst stellen we onszelf en onze werkwijze voor. Na deze voorstelling gaan we typisch ook over tot de installatie van ons toestel om de gegevens te verzamelen. Hier worden ook de afspraken gemaakt voor het verdere verloop van de health check.

Verzamelen gegevens & opmaak rapporten

Nu alles geïnstalleerd is laten we ons toestel gedurende enkele dagen informatie verzamelen. Deze wordt gebruikt om onze rapporten op te stellen. Hierbij worden geen persoonsgegevens verzameld. De rapporten geven een globaal beeld van wat er zich afspeelt op het netwerk, zonder dit aan bepaalde personen te koppelen.

Presentatie resultaten

Zodra de rapporten klaar zijn maken we een afspraak om deze te bespreken. Ook gaan we ons toestel terug van het netwerk verwijderen en worden alle verzamelde gegevens gewist.

 

Maak vrijblijvend een afspraak!

Netwerk Health Check